Biografi

Mona Veum Bækkelund er en norsk Soul/Rock vokalist. Først og fremst fronter hun som vokalist i flere soul-/popband (events, festivaler, scene), men er også en hyppig brukt backing-vokalist (live og plateinnspillinger) på reklame- og radio-jingler, TV (Beat for Beat etc.). Mona har også gjestet flere storband samt turnert med Rikskonsertene.

Soul artist Mona Veum Bækkelund

Monas stemme har vært beskrevet som en mix av soulpreget til Aretha Franklin og Amy Winehouse, sjelen til Janis Joplin, energien til Beth Hart og sårbarheten til Radka Toneff. Norsk presse og publikum spådde henne en internasjonal karriere helt siden hun begynte å synge profesjonelt tidlig i tjue-årene.

Mona startet sangkarrieren i en alder av 9 år da hun var solist på innspillingen av "Jul i Andeby" og "Fest i Andeby", produsert av Norges "Grand old man" innen Norsk pop-industri; Arne Bendiksen. Hun har jobbet over hele landet, men har i de siste fem årene også vært jevnlig engasjert som artist i Italia (Venezia og St.Maria deLeucca).

Sommeren 2009 var Mona så heldig å bli plukket ut til en turné med Donkeyboy for å fronte deres store hit "Ambitions". Gruppen vant hele tre Spellemannspriser samme år for deres album.

En opptreden i TV-programmet "Beat for Beat" i 2007 brakte henne til Gyro, som på det tidspunktet var Skandinavias største event-byrå (i regi av Ivar Dyrhaug), og senere hos Playroom, som er et av de største nasjonale event-byrået i dag. Hun ble også headhuntet av Gyro for en solo-opptreden ved åpningsseremonien for fusjonen mellom Statoil og Hydro. Gjennom hennes lange erfaring med events og også Rikskonsertene, har hun hatt fornøyelsen av å samarbeide med noen av de beste sangerne og musikerne i landet. Blant disse er; Jarle Bernhoft, Katrina & The Waves, Leif Anders Wenzel, Elg, Paal Flaata, Vidar Busk, Donkeyboy, Ole Børud, Tone Damlie Aaberge, Erling Wicklund, Jens Wendelboe, Per Hildre (Skruk), Torun Eriksen (Soul Inc), Noora Noor, Odd Rene Andersen, Julie Dahle Aagård, Jorun Erdal, Torild Sivertsen, Notodden BluesBand, Mimmi Tamba, Ingvild Hammer, Stina Stenerud, Andre Holstad, Maria Haukaas Mittet, Erik Smith, Petter Wettre (Soul Inc), Jens Petter Antonsen (Soul Inc) Olga Konkova (Soul Inc), Per Mathiesen (Soul Inc).

Siden 2010 har Mona utvidet repertoaret ved å gå tilbake til der hun startet som freelance (med jazz), som sanger med forskjellige storband. Hun har vært hovedvokalist for Big Boss Band og Bajazz Big Band, samt gjort opptredener med et event-repertoar i Sverige (med keyboardist og samarbeidspartner gjennom 10 år, Lorenzo Nardocci).

Siden 2011 har Mona sammen med Monica Rennan Hjelle utgjort koristene i Bob Dylan tributebandet " Rolling Thunder". Bandet har til dags dato trukket fulle hus på samtlige spillesteder og b.l.a gjestet " Dark Season" festivalen på Svalbard.

2011-2014 har også vært år hvor hun har bidratt med arrangering og innspilling av backing-vokal på flere CD-plater. Blant disse artistene er; Andre Holstad (Virgin), Stina Stenerud & her soul replacement (Hunter rec), Bjølsen Valsemølle (Grappa) og Depui (Ghost Town). Mona har også hatt æren av å få opptre for den Norske Kongefamilien, ved et kongelig familie bryllup i 2014.

2014: GoodTimes, The Covers og Triowings er hennes siste party-/dance-/event-prosjekter. Bandene tilbyr deg musikere på høyt nivå, som har plukket ut de beste og mest gjenkjennelige standardlåtene, disco-, pop- og soul-klassikere for å sikre deg den party-atmosfæren du ønsker, skreddersydd for dine behov;) Videre planer for 2014 er å begynne å gjøre klubb-jobber igjen. Hennes personlige "baby" Soulville hadde sin første konsert på Stopp Pressen scene i Oslo 12 april, 2014. "Oppdraget" til Soulville er å gjenskape et perfekt sound-alike og look-alike show i '60-tallets ånd. Ti musikere i alt, presenterer stolt deres kjærlighet til soul-musikken fra dette ti-året.

For øyeblikket (høsten 2015), turnerer Mona over hele landet i suksessforestillingen Elvis! sammen med b.l.a Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles, samt regi av Gusty Ytterdahl. Foreløpig er Elvis kalenderen fullbooket til april 2016 med showet.

Høsten 2015 debuterte Mona også sammen med Sandvika storband og Blood, Sweat & Tears trombonist, komponist og New York bosatte; Jens Wendelboe.

Nytt av 2016: Sammen med medkorist Ingunn Dalland blir Mona å kunne høre som siste tilskudd i Penthouse Playboys show med blant annet utsolgte juleshow på Rockefeller dette året.

I tillegg til sin tettpakkede turne- og artistvirksomhet, gjennomfører Mona studier i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.